Google har uppdaterat Google maps i Sverige där vi bland annat kommer dra nytta av bränslesnåla rutter, kan behövas i dessa tider.

Google kallar funktionen för ”Eco-friendly routing” och har funnits i USA sedan hösten 2021, nu har den äntligen kommit till Sverige och det kan inte komma mer lägligt.

Google Maps kommer nu alltså kunna visa upp rutten som är den mest bränslesnåla och detta genom att slippa backar samt trafik. Eco-friendly routing kommer att finnas tillgängligt i Google Maps till både Android och iOS under dom kommande veckorna.

”Med bara några få tryck kan man se den relativa bränslebesparingen och tidsskillnaden mellan två rutter och välja den som passar bäst. Avancerad AI-teknologi analyserar koldioxidutsläppen baserat på den planerade färdrutten, inklusive faktorer såsom trafikläge, hastighet och vägens branthet, och föreslår sedan en resplan som är optimerad för lägre bränsleförbrukning – vilket i sin tur också sparar pengar. Vill man alltid välja den snabbaste vägen är det bara att ändra sina inställningar.”

Tidigare artikelGoogle bjuder in till Pixel 7-event
Nästa artikelPlaystation 5 får äntligen stöd för 1440p

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn