Google Maps är nog en tjänst som dom flesta använt sig utav eller i alla fall känner till, tjänsten har hunnit fylla 15 år.

Det kan vara svårt att tro men det var den 8 februari 2005 som Google Maps faktiskt lanserades för första gången och helt plötsligt fick kartor och GPS en helt annan innebörd tack vare Google.

För att fira detta har Google gjort om appen lite och nu har det kommit till fem flikar samt att designen gjorts om. Även Google Maps ikonen har gjort om som ni kan se ovan. Dom fem flikarna som kommit till är:

  1. Explore
  2. Commute
  3. Saved
  4. Contribute
  5. Updates

Explore är precis som det låter, dags att utforska och appen kan nu alltså ge tips i området man befinner sig när det gäller olika sevärdheter, restauranger eller andra bra tips. Commute ska finnas där för dom som pendlar och hjälpa till med det.

Saved kommer vi kunna hitta våra sparade platser som till exempel bio, butiker, restauranger eller viktiga platser som man känner behöver sparas. Contribute kommer vi kunna själva recensera samt dela vår upplevelser med bilder av olika platser såsom sevärdheter eller restauranger, detta kommer sedan andra användare att kunna se och kanske bygga upp sin uppfattning om hur det faktiskt är.

Updates som är sista punkten kommer vi kunna se populära platser som är under ”trending” och kanske kan vara något att hålla ett öga på om man befinner sig i närheten.

Denna uppdatering kommer båda till Android och iOS men som vanligt när det kommer till Google kan det dröja lite innan uppdateringen når just din enhet.

Tidigare artikeliPhone kommer kunna användas som bilnyckel
Nästa artikelFlera kinesiska mobiltillverkare börjar samarbeta

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn