Vi har nu suttit ner framför Samsung’s flådiga 65HU8505, en 65″ UltraHD-TV med böjd design.

Böjda TV-apparater kommer allt mer nu för tiden, de ligger dock fortfarande på en riktigt tung prislapp tyvärr. Men vi slog oss gärna ner i Samsung’s tresittssoffa på DreamHack Expo för att beskåda denna nya teknik. Det finns inte mycket mer än att säga WOW! Såklart har de valt det bästa 4K-materialet de kunde hitta, en bit ur senaste Transformersfilmen. Men vilken färgåtergivning, vilken skärpa! TV:n blir lite mer som ett fönster ut i en futuristisk krigszon än en teknisk pryl som hänger på väggen. Detaljerna är knivskarpa och färgerna är fantastiska!

curved-samsung-5

Det som var en lite besvikelse dock var den böjda detaljen, man märker naturligtvis av det, men TV:n skulle troligtvis ge samma WOW-upplevelse om den vore platt, bara bildkvalitén höll samma mått. När det kommer till böjda skärmar så spelar storleken roll, ju större TV:n är ju större effekt ger den böjda designen. I en annan monter spelades det Starcitizen på en riktigt böjd skärm som var byggd av tre projektorer (något vi kommer testa under dagen), detta gav en avsevärt större känsla av omslutning än Samsung’s TV.

En annan nackdel med den böjda skärmen är att det är svårt att få en bra bild om man inte möblerar rätt. Det gick bra med avståndet på DH Expo (cirka 4 meter) i en tresittssoffa, men placerar man TV:n i ett riktigt vardagsrum med en bred hörnsoffa och andra vinklar så kan det bli problematiskt för vissa delar av rummet att få en bra bild.

En annan sak vi väntat på vad gäller TV:n i allmänhet var den stora dosan som låg bredvid TV:n, Samsung har såklart försökt designa den snyggt, men det blir en extra enhet som tidigare varit inbyggd i TV:n, nämligen kontakterna. Det som sitter i TV:n är kontakten till denna låda samt strömkabeln. Ska man se något Positivt i detta så är det att man kan gömma denna i TV-bänken/bakom TV-bänken, detta gör att det inte behöver dras lika många sladdar mellan TV-bänken och TV:n utan det räcker med lådans sladd sen kan allt dras med kortare sladdar internt i TV-bänken.

Tidigare artikelPodcast: Teknicast #65
Nästa artikelFörhandstitt: Samsung Galaxy Tab 8.4

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn