Det drar ihop sig till den årliga E3-mässan, Electronic Entertainment Expo, som är världens största datorspelsmässa. I år sker den mellan 11-13 juni.

E3-mässan 2013 känns som ett väldigt spännande år och förhoppningsvis är det mer intressant än på länge. Det beror på alla nya konsoler som ska visa vad de går för. Playstation 4 – Xbox one – Wii U. Men främst är det nog Playstation 4 och Xbox One som kommer stå mot varandra för att visa vad de går för då Wii U redan funnits på marknaden ett tag.

Nintendo

Då Nintendo skippar den traditionella konferensen på E3-mässan så är ju frågan vad de ska presentera. Nintendo har meddelat att de kring datumen för E3-mässan kommer sända flera olika Nintendo Direct där det kommer avslöjas olika nyheter. Redan i maj sändes Nintendo Direct med nyheter som Resident Evil Revelations, Game & Wario och Pikmin 3 till Wii U, samt det helt nya The Legend of Zelda-spelet till Nintendo 3DS, och nästa sändning kommer 11 juni med nyheter om kommande Wii U-spel. Förhoppningsvis kommer dessa spel visas, och även en hel del nya spel som kan visa upp det bästa av Wii U-konsolen så det framkommer hur bra den faktiskt är.
I samband med dessa utannonseringar så kommer Nintendo satsa på att visa upp spelen, inte bara för E3 besökare, utan även för Amerikaner runt om i USA via olika demo-platser på butikskedjan ” Best buy” i USA. Detta är de nya riktigt bra satsning från Nintendo då vanliga konsumenter kommer få chans att spela de nya spelen och inte bara E3 besökare.

Microsoft

TeknikHype har skrivit en del om Xbox One så här blir det så klart spännande att se fortsättningen på det som Microsoft visade upp av sin nya konsol den 21 maj. Funktioner som det talats om som vi gärna ser är t.ex. Kinect 2, IllumiRoom, och toppat på det spel som förhoppningsvis är förbättringar av det som finns idag. Microsoft har i alla fall gått ut med att de lovar oss många nya överraskningar på E3-mässan, upp till bevis! Några spel som vi vet kommer visas upp är bland annat Dark Souls II, Killer Is Dead, Forza 5 och så klart Call of Duty Ghosts. Rykten går att många är skeptiska till den nya Xbox One, men allt handlar nog i slutändan om spelen så en bra presentation av dessa är önskvärt.

xbox-ps4-wiiu-composite

Sony

Det är nu vi får se vad Playastation 4 går för. Teasers hit och dit, och rykten och eventuella specifikationer, allt detta får förhoppningsvis bli sanningar under E3-mässan. Vad som händer med Sony Playstation Vita och funktionen att streama spel mellan PS4 och PS Vita via Gaikai samt att kunna använda PS Vita som en kontroll får de gärna också visa upp. Men flest önskemål ligger nog i att se mer av själva PS4-konsolen. Nya funktioner som Playstation 4 Eye och Playstation Move, nya funktioner i handkontrollen och självklart spelen känns som något vi måste få veta mer om, förväntade spel? Ett nytt Kill Zone, Grand Turismo och lite mer exklusiva PS4-spel som Uncharted.

PC

Men det är ju inte bara konsoler och dess funktioner eller spel som ska visas upp. Med tidigare rykten om Valve’s inblandning i tillverkning av Steam box, vilket de inte är längre, så kan det ändå vara så att nya varianter av PC visas upp. Valv som är utvecklaren bakom Steam har haft möjligheten att utveckla en av de mest populära spelplattformarna i världen. Nu med Steam box så kan detta bli en värdig konkurrent till de traditionella konsolerna. Nya varianter i denna era av PC-boxar är t.ex. Ouya, som kör på Android och inte Steam, skulle kunna knocka de flesta konsoler, med sitt låga pris och breda utbud, samt öppna upp för ett nytt mer öppet användande och helt nytt användande av PC.

Sega

Kommer Sega göra comeback? Det har spekulerats att Sega kommer släppa ”någonting” med namnet Sega Spectrum. Och vad det är vet vi inte, men förhoppningsvis vet vi det snart.

E3 på golvet

Det är svårt att spekulera kring några övriga rykten inför E3, nu är det bara att vänta på mässan. Tusentals samlade från media, tiotusentals besökare, hundratal utställare. Spel, teknik, cosplay och allt kommer sändas direkt på nätet. Det är ju inte utan att det kittlar lite för oss teknik/spel-nördar. Tiderna för presskonferenser är 10 juni 9.30 am PDT Microsoft, 1.00 pm PTD Electronic Arts, 3.00 pm PTD Ubisoft, och 6.00 pm PTD Sony. Vi på TeknikHype kommer hålla oss och er uppdaterade!

Tidigare artikelBoddie, en smartwatch med smarta funktioner
Nästa artikelVide: Xbox One E3 trailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn