Circle K laddstationer

Att hitta plats för att ladda sin elbil är inte alltid lätt, brist på snabbladdare och dom få som finns är det lång kö på, Circle K satsar dock på detta.

Circle K meddelar nämligen nu att var tredje av deras mackar har nu snabbladdare, detta betyder att 100 stationer runt om i Sverige faktiskt har minst en snabbladdare.

Detta nätverk av snabbladdare är något som Circle K jobbat hårt med och kan alltså nu erbjuda totalt 465 laddpunkter i Sverige men att 112 laddpunkter till är på gång och ska dras igång inom kort.

Anledningen till att det inte är fler laddpunkter enligt Circle K är för att nätbolagen inte hinner jobba i samma takt som Circle K, dom hinner helt enkelt inte ansluta laddarna till nätet så som Circle K hade velat.

– Det är klart att det är frustrerande att vi bygger snabbt, men sedan behöver vänta på nätanslutning. Det här har vi påtalat i många år, men vi bygger oavsett i tredubblad takt och det kommer vi fortsätta med. Med den här utbyggnadstakten når vi 1000 laddplatser under 2026, säger Jenni Alterling på Circle K.

Circle K har nu även meddelat att man jobbar på att ta fram minst 50 laddplatser för tung trafik i form av bussar och lastbilar, Circle K går verkligen all-in när det gäller laddstationer.

Tidigare artikelElgato släpper efterlängtad Prompter
Nästa artikelLogitech visar upp en Millenium Falcon version av G502 X Plus

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn