Sony lanserar en ny streamingtjänst vid sidan av Gaikai som når ut till flera enheter.

Streamade spel tar allt större plats och Sony har nu lanserat en ny streamingtjänst som heter Playstation Now. Tjänsten kommer öppna som stängd beta i januari med hopp om en skarp version till sommaren. Till skillnad från Gaikai så kan Playstation Now streama PS4 och PS3 sepl (eventuellt även äldre spel) från Sonys servrar till din PS3, PS4, PS Vita, Android telefon/tablet (eventuellt bara Xperia), Bravia TV. Det är fortfarande många frågetecken här, men TV-versionen lär vara en app till din Bravia smartTV där du behöver en Dual-Shock kontroll för att kunna spela.

Upplägget ska vara månadsprenumeration och köp av enstaka spel. Om detta ersätter Gaikai eller om det är ett tillägg vid sidan av vet vi inte, men Gaikai känns en aning överflödigt när Playstation Live visades upp. Med denna tjänst så behöver du inte ens köpa ett Playstation för att kunna spela de senaste spelen på din TV, du behöver bara en kontroll. Är detta ett slag mot Steam-machine?

Det finns fortfarande saker vi är skeptiska till med streamade spel och det är responstiden, främst vid FPS-spel och onlinematcher.

Här nedan är en liten hands-on där C-net spelar Last of Us på PS Vita.

Källa:
Android Police

Tidigare artikelNyhet: Google Play samarbetar med Tele 2.
Nästa artikelCES2014: Gigabyte släpper ny monsterlaptop

6 kommentarer

  1. Detta får tummen upp! Och att det kommer sträcka sig till ”non-Playstation devices” i framtiden. Sony som företag under Kaz har förvandlats från ett vidrigt MegaCorp till ett mer humant företag. Missuppfatta mig inte, jag vet att de vill suga ur varenda krona ur min plånbok, men de ler åtminstone nuförtiden när de gör det..

    • Jag håller med, om det är så bra som dom säger så kan det bli grymt.Det finns lite klipp på youtube med folk som testat det på CES och där ska de fungera laggfritt, återstår att se att se hur de funkar hemma till sommaren.

      • Precis. Det är väl input lag som är den största frågan för mig. FPS känns tuffa att hantera (streama).
        Men men, IGN/etc etc verkar nöjda och då ska man komma ihåg att det bara är i betastadie än så länge..

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn