Inte många dagar kvar av årets CES och nyheterna bli fortfarande många men inte lika intressanta. Vi sammanfattar några av dom mest intressanta nyheterna från dag 3.

Netatmo

Under CES presenterade Netatmo kameran ”Welcome smart home camera” som skickar meddelande till dig när någon i familjen kommit hem. Kameran har ansiktsigenkänning och notifierar även om den ser någon som kameran inte känner igen. I iOS-app

netatmo-welcom

Vad tycker ni, är detta något vi behöver ha i våra hem?

 

Fuel3D – Scanify

Selfies är något som fortsätter växa, men vad sägs som en selfie fast i 3D?Fuel3D har tagit fram Scanify som gör detta möjligt. Scannern består av två kameror som man sedan manuellt måste gå runt eller vrida själva kameran för att kunna ta detta foto.

scanify-3d-selfie

Denna kamera är självklart inte bara gjord för selfies utan mycket mer. Priset hamnar på $1500 och ska släppas under första kvartalet i år.

 

Dell

Dell XPS 13

Dell har lyckats igen och denna gången har dom tagit fram en kompakt laptop med en skärmstorlek på 13tum men storleksmässigt är den inte större än vad en 11 tums-laptop brukar vara. Hur Dell lyckats med detta är genom att utrusta XPS 13 med en 13,3 tum skärm som mer eller mindre saknar ramen runt om skärmen som dell lyckats få ner till 5mm.

Under skalet hittar vi Intels femte generation processorer, skärmupplösningen kan man välja mellan full hd eller 3 200 x 1 800 pixlar. Skalet är byggt i aluminium och kolfiber vilket då även får ner vikten till endast 1,17 kg.

dell-xps13-2015-1 dell-xps13-2015-2 dell-xps13-2015-3

XPS 13 kommer börja säljas från och med 20 januari med ett pris från 13 490kr, vill man istället ha Developer Edition (Linux) som släpps denna 22 januari men saknar tyvärr pris i dagsläget.

UltraShark 34 Monitor

Även en ny skärm har visats upp från Dell som kanske är lite ovanligare. Detta blir världens första skärm på 34tum som är böjd och jobbar på 21:9-format. Med en upplösning på hela 3 440 x 1 440 och en böjning av skärmen mot en blir visningsupplevelsen annorlunda både inom spel men även inom ”vanligt” använvande.

dell-u3415w-monitor-2

 

dell-u3415w-monitor-1

 

Skärmen finns redan tillgänglig att köpa idag för 8 179kr. Vi kan nog vänta oss en hel del fler skärmar med just den böjda designen.

 

Toshiba

Satellite Click Mini

Toshiba ger sin in i Windows-hybrid världen och visat upp sitt svar på detta. med Satellite Click mini som drivs på Windows 8.1 och kan användas som antingen laptop eller surfplatta. Skärmen är på 8.9tum med upplösningen 1 920 x 1 200. Under skalet hittar vi en Intel Atom processor, 2GB ram samt 32GB i lagring.

Satellite_Click_Mini_02

Detta blir som ni kan se inge prestandamonster men med tanke på hårdvaran så har Toshiba även lyckats få ner priset ganska rejält, 3 790kr kommer denna hybrid att gå på och börjar säljas under andra kvartalet i år.

 

Tidigare artikelCES 2015: Dag 2 -Garmin, Sony, Razer
Nästa artikelTest: Samsung Galaxy Note 4 & Edge

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn