Raspberry Pi Pico

Det har under en längre period varit brist på halvledare, men nu verkar detta lida mot sitt slut och istället vara ett överlager på.

Flera leverantörer av chip meddelar nu att dom har allt större lager på olika komponenter och att detta kort och gott betyder att bristen som vi hade för bara ett år sedan är borta, nu istället har vi för mycket komponenter och frågan blir i slutändan om dom kommer kunna användas med tiden då utvecklingen går framåt.

Att lagren fylls på som dom gör kan bland annat bero på att efterfrågan på olika elektronik prylar har minskat rejält samt att elbilar inte säljer i samma utsträckning som dom gjorde för bara ett år sedan. Allt sådant säljer självklart fortfarande men inte i den takt som man trodde förra året då många leverantörer byggde och bygger nya fabriker för att tillverka just dessa komponenter.

Det ska bli intressant och se hur marknaden kommer att se ut framöver nu, halvledare finns det gott om samtidigt som ekonomin runt om i världen är väldigt ostabil, intressant framtid framför oss.

KällaWSJ
Tidigare artikelBlizzcon är tillbaka 2023
Nästa artikelFinal Fantasy XVI kommer visa vad PS5 går för

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn