Tekniken går framåt hela tiden och ofta mycket fort. På senare år har det blivit mer vanligt med handsfree och att hitta smarta lösningar inom det här området.

Idag utvecklas både mobilerna och bilarnas funktioner för att göra det mer smidigt och enkelt med handsfree.

Handsfree i bilen

Sedan den 1 februari 2018 har det varit förbjudet att hålla i mobilen samtidigt som du kör. Som tur är finns det mängder med hjälpmedel att använda beroende på dina behov. Mobilhållare är vanligt att använda och det finns ett stort utbud med olika modeller och utseenden. Det är bra att titta på din instrumentbräda i bilen för att se vilken modell som passar din bil bäst. Utforska mer här om olika lösningar för bilen.

Bilar med handsfree-funktion

Istället för att ha en mobilhållare finns det bilar som har inbyggda funktioner kopplat till handsfree. Flera bilar har bluetooth-uppkoppling så att du kan koppla upp din mobil till bilen. Du kan exempelvis lyssna på musik eller prata i telefon utan att behöva hålla mobilen mot örat. I en del bilar finns det en knapp på ratten där du kan svara i mobilen som underlättar mycket när du behöver ta viktiga samtal under din bilfärd.

En del bilar har en touchskärm där det är vanligt att antingen styra musiken eller ha GPS. I flera bilar är den skärmen större än mobilens skärm och då är den lättare att läsa av. GPS har också ofta en talfunktion, vilket gör att du inte hela tiden behöver titta på kartan vart du ska köra utan det berättar den automatiskt.

Röstaktivering i mobilen och bilen

I en del dyrare och nyare bilar finns det inbyggd AI eller röststyrning men också flera mobiler har den här funktionen. Då kan du ringa eller sms en viss person utan att behöva röra mobilen.

Tidigare artikelTekken 8 visas upp i sin första cinematiska trailer
Nästa artikelGod of War Ragnarök Storytrailer