Kryptovalutor har verkligen varit på tapeten de senaste åren, från kända affärsmän som investerar i dem till en rad stora sektorer som använder blockkedjetekniken för diverse ändamål. Något som också har varit på frammarsch den senaste tiden är kryptospel, eller blockchainspel som fenomenet också kallas.

Den ekonomiska modellen i spel förändras

För att lättare förklara hur det fungerar kan vi titta tillbaka på traditionella tv-spel och deras ekonomiska modell. Det har varit en enkelriktad procedur där spelarna köper spel samt betalar för föremål i spelet, varav alla vinster och intäkter går till själva spelskaparen.

När blockchain och krypto introducerades förändrades dock den ekonomiska modellen. Med dessa tekniker görs det möjligt för spelarna själva att få ekonomiska belöningar genom att engagera sig i olika spel.

Kryptovalutor förser oss med ett nytt sätt att spela på

Kryptovalutor har förändrat vårt sätt att göra många saker, även om det inte är alla som påverkas. Inte ännu i alla fall. Men ingen kan förneka hur kryptovalutor har påverkat världen i sin helhet, med investerare som söker nya möjligheter till massiv tillväxtpotential.

Kryptovaluta bygger decentraliserad finans. Detta är DeFi namnet för. Vi kommer inte att gå så mycket in på detaljer här, men i korthet beskrivs DeFi som finansiella produkter och tjänster som är tillgängliga för allmänheten på en decentraliserad blockkedja.

Tack vare sin decentraliserade karaktär sägs transaktioner med kryptovalutor vara mer transparenta och rättvisa än konventionella transaktioner. Och genom ökningen av kryptospel har många individer till och med blivit miljonärer i processen. 

Blockkedjan är kärnan i det hela

I dag använder allt fler spel någon form av kryptografisk blockkedjeteknik. Detta innebär vanligen att spelen består av en programvara som är utformad för att få spelarna att komma in på kryptovalutamarknaden.

Enkelt förklarat så har de föremål du förvärvar i sådana spel ett konkret värde som du sedan kan byta med andra spelare. Tidigare har detta inte varit möjligt och väldigt få speltillverkare har ens tänkt på det. Men i takt med att tekniken förändras och människor begär att spel också ska göra det, ser vi en ökad popularitet för krypto- och blockkedjespel över hela världen, inklusive Sverige.

Så köper du kryptovaluta

Kryptovaluta är utan tvekan den mest kontroversiella valutan i världen, med ett flertal motståndare som inte kallar virtuella valutor annat än spekulativt nonsens och förespråkare som menar att det är framtidens finanssystem. 

Trots kontroversen finns det idag väldigt många olika plattformar som erbjuder investerare möjligheten att vara en del av kryptovärlden med kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum, Tether och Binance Coin. Allt man behöver är att registrera sig på en handelsplattform och inneha en kryptoplånbok.

 

Tidigare artikelAMD känner sig redo att presentera Ryzen 7000
Nästa artikelGameplay-trailer visar upp uppdaterade versionen av XIII