Galaxy Z Flip 4, den nyaste modellen i Samsungs vikbara Galaxy Flip serie. Precis som tidigare modeller har den här versionen ett öppet läge, med en skärm på 6,7”, samt ett stängt läge där du smidigt kan få plats med mobilen nästan var som helst.

Den vikbara glasskärmen

Flip 4 har en Dynamic AMOLED skärm med en upplösning på 2640 x 1080. Dessutom stödjer den HDR10+ och har en uppdateringsfrekvens som den anpassar mellan 120Hz till 1Hz. En fördel med skärmen är också att den är vattentät.

Hur fungerar egentligen tekniken bakom den vikbara skärmen? Samsungs Z Flip serie har skärmar tillverkade i glas, vilket många inte tror går att vika. Sanningen är dock att det går att vika glas, åtminstone om det är tunt nog. Flip Z har en tunn glasskärm som skyddas med hjälp av ett plastlager. Samsung berättar att de även behandlar glaset kemiskt för en högre hållbarhet, det kan även vara så att glaset injiceras med ett skyddande material redan under produktionen. Den här teknologin kallar Samsung för ”Ultra Thin Glass” som är ungefär lika tunt som en tredjedel av ett människohår.

Uppgraderingar

Galaxy Z Flip 4 är designmässigt väldigt lik tidigare modeller i serien, men det som skiljer dem åt är bland annat att de uppgraderat Flip 4 i batterikapacitet, laddningshastighet, nattfotografi och har även ett förbättrat chipset. Dessutom finns alternativ för 512 GB lagringsutrymme i Flip 4 gentemot 256 GB som var max för Flip 3.

Skydd till mobilen

Trots Galaxy Z Flips höga tålighet bör du skydda telefonen så gott du kan. Ett bra tips för att göra detta är att investera i ett skal av hög kvalitet till mobilen, det finns nämligen mobilskal även till vikbara modeller. Det kan du exempelvis göra online genom Skalhuset. Fördelen med ett mobilskal är att det skyddar svagare delar av din mobiltelefon mot skador vid fall, som hörnor och kanter. På så sätt håller din mobil längre.

Tidigare artikelParamount+ läggs ner och ersätts med SkyShowtime
Nästa artikelCyberpunk 2077-expansionen har bekräftats