Det kom lite som en överraskning och inte många väntade sig att se ännu ett M1-chip men detta ser ut att vara flaggskeppet denna gången.

Apple M1 Ultra är ett rejält kraftpaket och här har inte Apple snålat det minsta denna gången. Tyckte man innan att M1 Max och Pro imponerade så är M1 Ultra dubbla detta och då menar vi bokstavligt talat dubbelt.

M1 Ultra består egentligen av två stycken M1 Max som har sammanfogats och blivit ett chip, för att dessa två chip ska kunna kommunicera så använder sig Apple av teknik dom kallar för UltraFusion som har stöd på en bandbredd på hela 2,5 TB/s och extremt låg latens mellan dessa chip vilket är ett måste.

Apple M1 Ultra

M1 Ultra kommer bland annat att ha:

  • 20-kärnig processor
  • Upp till 64-kärnig grafikprocessor
  • 32-kärnig Neural Engine
  • Upp till 128GB enhetligt minne
  • Upp till 800GB/s minnesbandbredd

All denna kraft kan man tro inte blir möjligt utan en massa ström och energi, men detta är något som Apple fortsätter att jobba med för att ha så låg strömförbrukning som möjligt vilket i sin tur även genererar väldigt lite värme. Apple jämför med andra 10-kärniga stationära datorer och ska enligt dom dra över 60 procent mindre ström bland annat.

Ett rejält kraftpaket och om vi nu fått M1 Ultra med all denna prestandan, då undrar man egentligen hur långt Apple kan gå när det väl blir dags för M2.

Apple M1 Ultra

Apple M1 Ultra

Tidigare artikelApple presenterar iPad Air med M1-chip
Nästa artikelApple presenterar helt nya Mac Studio och Studio Display

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn