Apple har presenterat M1-chip och det är bara början, Apple har en hel del på gång och bland annat en 32-kärnig processor.

Apple har redan imponerat med första egna processor till Mac som går under namnet M1. Men detta är bara början och Apple har betydligt mer på gång när det kommer till egenutvecklade ARM-chip.

Nu har det kommit information om att Apple bland annat jobbar på en ARM-chip som kommer vara baserad på 16 högprestanda-kärnor och 4 kärnor som är mer optimerade för lättare arbete och mer energieffektiva. Det ska även bli möjligt att anpassa för att använda 8 eller 12 av dessa högprestanda kärnor framöver.

Förutom att själva processorn ser ut att få sig ett rejält lyft så kommer även grafikdelen att förbättras rätt rejält där vi kommer hitta 16 eller hela 32 kärnor, men Apple verkar inte nöja sig där utan dom håller nu även på att testa sig fram och i sina test har håller dom just nu på att testa 128 GPU-kärnor och kanske blir något vi får se i Mac Pro framöver.

Apple kommer med största sannolikhet ha en hel del Mac med sina egna ARM-chip på gång under 2021 och 2022. Ska bli intressant och se vilken typ av prestanda dom faktiskt lyckas med framöver, om det verkligen testar varianter med 128 GPU-kärnor så är det helt galet, men väldigt intressant!

Tidigare artikelGoogle Stadia har kommit till ännu fler länder nu
Nästa artikelSamsung jobbar på en 600MP-sensor

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn