Det har ryktats ett bra tag om att Apple jobbar på en tile-liknande produkt och nu har den äntligen presenterats.

Airtags är egentligen ingen ny uppfinning men som vanligt när Apple börjar sälja något som redan finns så kan detta få fart på marknaden rejält.

Airtags är mer eller mindre en liten puck-pryl som hjälper att hitta prylar som man valt att fästa Airtags på, detta gör man allt via Apples egna Hitta-app.

Apple Airtags

Behöver man fästa sin Airtag så kommer Apple självklart att sälja lite olika tillbehör såsom nyckelringar och dylikt där den billigaste går på 139 kronor och dyraste kostar 4 995 kronor. En liten roligt funktion eller gränssnitt är att har man ”rätt” iPhone så kan denna leda en direkt till Airtagen via precisionssökning, men detta gäller endast ett fåtal iPhone-modeller nämligen:

  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro och 11 Pro Max
  • iPhone 12 och 12 mini
  • iPhone 12 Pro och 12 Pro Max

Batteritiden ska enligt Apple vara på mer än ett år och detta är ett batteri som man sedan kan byta ut vid behov, det är alltså inte uppladdningsbart.

Köper man sin Airtag via Apples egna hemsida så kan man även gravera in en emoji eller något mer personligt, så man har koll på vems Airtag som är vems.

Prislappen för Airtags kostar 350 kronor för en, behöver man fyra stycken så kostar det 1 195 kronor och detta är då helt utan några tillbehör.

Apple Airtags Apple Airtags

Tidigare artikelDiscord vill inte bli uppköpta av Microsoft
Nästa artikelApple släpper iPhone 12 i en ny färg

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn