Då har dagen kommit och Apple väljer att sluta sälja produkten som satte MP3 och digital musik på kartan, från 2001 till 2022 höll det.

Antal användare av iPod har minskat drastiskt och det var egentligen bara en tidsfråga tills dagen skulle komma då Apple slutar sälja sin ”musikspelare” helt. Första iPoden presenterades redan 2001 där Apple ofta pratade om att kunna ha ”1000 låtar i fickan”, något som blev symboliskt och som bara blev allt fler låtar därefter. Denna iPod hade en batteritid på 10 timmar och vägde 185 gram.

Men det har hänt en hel del när det kommer till att lyssna på musik idag, nu är intresset för att ladda hem musik väldigt lågt, istället är det full fokus på att streama sin musik där även Apple finns med med sin Apple Music.

Så för Apple att argumentera om varför iPod ska finnas idag blir svår då allt streamas i stort sett, därav har nu Apple valt att sluta sälja iPod vilket alltså betyder att en av produkterna som verkligen fick explodera och lämna fysiska CD-skivor går i graven.

Första iPoden började säljas 23 oktober 2001 och försäljningen stängdes den 10 maj 2022.

Tidigare artikelDJI visar upp Mini 3 Pro
Nästa artikelIntel har nu släppt Core HX-processor till bärbara datorer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn