Apple har nu lanserat två nya klockor, Series 6 och SE där förstnämnda klockan kommer med lite nya imponerande funktioner.

Apple fortsätter verkligen att imponera med sin klocka och denna gången får vi två nyheter när det gäller just klockor.

Apple Watch Series 6 som är flaggskeppsmodellen har samma design som tidigare men det har hänt en hel del under skalet. Vi hittar bland annat ett helt nytt chip, S6 som ska vara baserat på A13 Bionic men som skalats av för att passa in i klockan.

I samband med nya processorn så har klockan blivit smartare och bättre på många sätt men även 20 procent snabbare på att öppna appar samt att batteritiden förbättrats och ligger nu på 18 timmar och en full laddning tar 1,5 timmar. En helt ny funktion nu är att den kan mäta syrenivån i blodet vilket är helt nytt och något som nästan låter för bra för att vara sant.

Series 6 kommer även vara utrustad med U1-chip vilket kommer göra det möjligt att använda klockan som till exempel en bilnyckel, men det kommer säkert fler funktioner som U1 kan vara bra till.

Apple Watch Series 6

Denna gången kommer Apple Watch även i lite nya färger, aluminiumboet kommer i färgerna blå, (PRODUCT)red, silver, rymdgrå och guld. Rostfritt stål finns också och då i grafit samt i klassiskt gult guld. Sist men inte minst kan man få Series 6 även i rymdsvart titanium. Många färg och materialalternativ denna gången.

Det tillkommer även lite nya armband för Apple Watch där man nu har två nya material, ena är mjukt silikon och armbandet kallas för sololoop, det finns alltså inget spänne eller liknande. Det andra alternativen är flätad sololoop som är tillverkat av 100 procent återvunnet material.

Apple Watch Series 6

Apple Watch SE är en helt ny klocka som har samma design som alla Apple Watch har haft men istället hittar vi lite mildare hårdvara under skalet. Vi hittar bland annat S5 SiP (System in Package) som ska driva klockan vilket gör klockan fortfarande snabb, enligt Apple två gånger snabbare än Series 3.

Många funktioner finns kvar i Watch SE men till ett lägre pris och kan vara en klocka för den som inte är lika kräsen att ha det senaste men vill fortfarande ha många av dom avgörande funktionerna i Apple Watch.

Apple Watch Series 6

Priser

Apple Watch Series 6 börjar säljas redan den 18 september och priserna som gäller är:

Aluminiumboet

  • 40 mm GPS – Från 4 495 kronor
  • 44 mm GPS – Från 4 895 kronor
  • 40 mm GPS+Cellular – Från 5 695 kronor
  • 44 mm GPS+Cellular – Från 6 095 kronor

Rostfri stålboet

  • 40 mm GPS+Cellular – Från 8 295 kronor
  • 44 mm GPS+Cellular – Från 8 895 kronor

Titanboet

  • 40 mm GPS+Cellular – Från 9 295 kronor
  • 44 mm GPS+Cellular – Från 9 895 kronor
Tidigare artikelSony har problem med Playstation 5
Nästa artikelApple samlar alla sina tjänster i ett med Apple One

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn