Tillslut så har Apple äntligen uppdaterat sin iMac med lite nyare hårdvara men av någon anledning bara 27-tums modellen samt samma design.

Då har iMac äntligen fått sig ett litet lyft men denna gången är det all fokus på 27-tummaren som fått sig denna uppdatering.

Under skalet hittar vi nu Intels senaste tionde generationen processorer vilket är ett rejält lyft mot tidigare iMac. Är man kräsen går det att välja enda upp till i9 tio kärnig processor.

Är man beroende av mycket RAM så går det nu att få totalt 128 GB om behovet skulle finnas. Även grafikkorten har förändrats men det är fortfarande AMD Radeon som gäller och korten man kan välja mellan är Radeon Pro 5500 XT, 5700 och 5700 XT.

En nyhet för alla iMac är att dom nu har utrustats med T2-chip vilket gör det möjligt att kommunicera med Siri betydligt lättare. Även skärmen har nu true tone om det skulle vara ett måste.

En annan trevlig nyhet för alla iMac är att dom nu kommer med SSD som standard vilket borde vara en standard för längesen.

Den billigaste iMac kostar från 22 795 kronor och då får man nöja sig med en Core i5-processor, 8 GB ram och Radeon Pro 5300. Inget kraftpaket men man får dock en 5K-skärm i detta priset också.

Vill man istället gå upp till en Core i7-processor så börjar priset på 28 995 kronor.

Tyvärr är designen på denna iMac exakt samma som tidigare med dom tjocka kanterna, jag hade hoppats på ett rejält lyft när det gäller iMac men inte denna gången tyvärr.

 

Tidigare artikelMicrosoft xCloud har fått släppdatum i Sverige
Nästa artikelBaldur’s Gate III försenas ännu en gång

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn