Apple ger iPad mini en rejäl uppdatering

270

Apple har varit duktiga med att uppdatera sina iPads men inte mini, tills nu och då har den fått sig ett rejält lyft.

iPad mini som släpptes första gången 2012 har haft samma design fram tills igår. Nu har Apple tillslut presenterat helt nya iPad mini som följer samma designspråk som i stort sett alla andra iPad och iPhone, mer kantigt.

Under skalet så hittar vi nu Apple nya A15-chip med fem kärnor till grafik. Skärmen har växt till sig lite nu och går från 7,9 till 8,3 tum, upplösningen ligger på 2266 x 1488 pixlar och har en ljusstyrka på 500 nits.

Andra trevliga nyheter med nya iPad mini är att den har stöd för 5G, kameran på både baksidan och framsidan har fått sig ett rejält lyft såsom att ha stöd för videoinspelning i 4K samt Center Stage-funktionen som gör att kameran följer personen framför vid till exempel Facetime-samtal. TouchID följer med och finns nu inbyggt i strömknappen på ovansidan, Apple fortsätter att utrusta sina iPad med USB-C och så även iPad mini. Sist men inte minst så kommer iPad mini att ha stöd för andra generationen Apple Pencil som man kan fästa i sidan så den laddas bland annat.

Apple iPad mini

Mycket nytt med nya iPad mini vilket är precis det vi vill ha, iPad mini kommer att kosta från 5 990 kronor och erbjudas i följande färger: rymdgrå, rosa, stjärnglans och lila.

Apple iPad mini Apple iPad mini

Tidigare artikelDying Light 2: Stay Human dröjer nu till 2022
Nästa artikelApple presenterar Apple Watch Series 7

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn