Dagen har kommit och det är dags för en ny generation Macbook Air som bland annat kommer med nya M2-chip och ny design.

En av om inte den mest sålda Macen är Macbook Air och det är dags för en ny generation där det finns flera stora nyheter. Under skalet är den största nyheten att detta blir en av dom första Mac med nya M2-chip som helt klart har prestandan som jag tror många kommer klara sig på.

Den andra stora nyheten är att nya Macbook Air har fått en ny design som är endast 11,3 mm tunn och denna gången är hela datorn 11,3 mm. Skärmen har växt till sig lite från 13,3 till 13,6 tum men tyvärr så har Apple valt att ha ”notch” vid kameran som vi hade hoppats vi skulle slippa. Upplösningen på skärmen är 2560 x 1664 pixlar och är nu 25 procent mer i ljusstyrka.

Apple Macbook Air

För att ladda sin nya Macbook Air är det magsafe som gäller, utöver det hittar vi två stycken Thunderbolt-/USB 4-portar som bland annat stödjer laddning, displayport, thunderbolt 3 (upp till 40 Gbit/s), USB 4 (upp till 40Gbit/s) och USB 3.1 Gen 2 (upp till 10 Gbit/s).

Är det viktigt med lagring så kan man välja från 256GB ända upp till 2TB men precis som vanligt blir det en ganska saftig prislapp.

Nya Macbook Air kommer i färgerna stjärnglans, midnatt, rymdgrå och silver. Prislappen börjar från 16 495 kronor och börjar säljas under juli månad.

Tidigare artikelTest: EPOS B20
Nästa artikelÅrets macOS heter Ventura

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn