AMD bekräftar nu att dom känner sig redo för att presentera Zen 3 och RDNA 2 som kan ge oss rejäla kraftpaket.

Intel har visat upp sina nya generationer processorer i år, även Nvidia har presenterat nya RTX 30-serien som imponerade med sin prestanda och pris.

Nu är det dags för AMD att hoppa in i leken och bjuder in oss till två olika event i oktober. Först ut är det den 8 oktober klockan 18.00 svensk tid som AMD presentera nya Ryzen-processorer som är baserade på Zen 3 arkitekturen, det handlar med största sannolikhet om Ryzen 4000-serie till stationära datorer.

När det gäller Zen 3 är det inte bara prestandan som ska bli intressant och se vad AMD lyckats få ihop, men även vilken prislapp denna processor hamnar på.

Det andra eventet är den 28 oktober klockan 18.00 svensk tid och då är det dags för arkitekturen RDNA 2 som sitter i AMD nya grafikkort som gäller. Detta är samma arkitektur som kommer sitta i nya Xbox Series-konsolerna. Radeon RX 6000-serien närmar sig och prestandan ser ut att kunna imponera på oss, återigen är det då priset som kan styra mycket här med tanke på prislappen som Nvidia lyckats pressa med RTX 3070 bland annat.

Hösten ser ut att bjuda på en hel del nyheter inom teknik och när det gäller just hårdvara till våra datorer ser det ut att AMD kan ha en rejäl fest.

Tidigare artikelNästa generation Motorola Razr är här
Nästa artikelXbox Game Pass for PC redo att lanseras

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn